Vi passer godt på dine – og dine forfædres – data

Lokalhistorisk Arkiv/Byhistorisk Hus følger naturligvis arkivloven og har gennemgået arbejdsgange og systemer for at være sikre på, at vi, vores systemer og database også lever op til persondataforordningen, som trådter i kraft i hele EU i maj 2018.

Forordningen skal sikre, at der bliver passet godt på vores personfølsomme data; det kan være foto, navn, fødselsdato til eksamensbeviser, cicvilstatus – ja, alt, hvad der kan registreres i et historisk arkiv.

For dig, som bruger arkivet, kan det betyde, at du møder lidt færre fotos på arkiv.dk, men da vores personfølsomme data er af historisk karakter og overvejende af meget ældre dato  vil tilgangen til langt de fleste registreringer ikke blive påvirket af loven.

Hvis du oplever, at der er registreret ting vedrørende dig selv (hvis du eksempelvis optræder på et gammelt foto og er nævnt ved navn) i vores database Arkibas, og du ikke har lyst til det, er du naturligvis hjertelig velkommen til at henvende dig til os, og så skal vi nok fjerne adgangen til pågældende data, klausulere eller slette det.

Når du som bruger melder dig til et arrangement registrerer vi navn og kontaktoplysninger som adresse, telefon og mail. Det er kun de ansatte på arkivet, der har adgang til disse oplysninger, og de bliver udelukkende brugt til at kontakte dig i tilfælde af aflysninger eller ændringer vedrørende arrangementet. Oplysningerne bliver slettet efter arrangementet. Du kan altid vælge at tilmelde dig uden at give kontaktoplysninger, men kan så ikke kontaktes vedrørende ændringer.

Hvis du afleverer materiale på arkivet registrerer vi også dit navn og andre kontaktoplysninger. Disse er der kun adgang til internt i et sikret og godkendt system. Oplysningerne bruges udelukkende til at kontakte dig som giver, hvis der opstår spørgsmål om det afleverede materiale. Du kan også altid vælge at aflevere anonymt.