Nyheder

2023

22/12      Ny Julehistorie – læs den her

6/12      Ny bog om jernbanen og industrierne

Byhistorisk Hus præsenterer bogen Spor efter industrierne, som udgives i anledning af Den Sjællandske Jernbanes 175 års jubilæum (2022) og jubilæet for 70 år med S-tog i Glostrup (2023). Læs mere her

19/9      Nye energivenlige vinduer med originalt udtryk i Glostrup gamle Præstegård

Som bekendt har Byhistorisk Hus det sidste år været under renovering, hvor der har været fokus på forbedrende energitiltag med støtte fra Energistyrelsen. Det har vi set frem til og glæden er stor, da vi nu snart er ved vejs ende – her inden den kolde tid sætter ind. Det er ingen hemmelighed, at husets alder også har vist sin charme i de kolde årstider, og med renoveringen skulle alle brugere igen kunne nyde de hyggelige lokaler uden alt for tykke strikbluser og fingervanter 😉

I øjeblikket er håndværkerne ved at sætte de sidste nye vinduer i, og vi er som byens historiske institution meget glade for – når en udskiftning var nødvendig – at man har gjort det så nænsomt som overhovedet muligt, samtidigt med at man har kunnet optimere ift. de nye energitiltag/-krav. (I øvrigt er de nye vinduer også lydisolerende, således støjen fra Hovedvejen ikke længere er så tydelig – ren win-win 🙂 )

De nye vinduer er med stor opmærksomhed nøje opmålt og produceret, så de passer til husets oprindelige stil og respekterer husets arkitektur. Vinduerne skiftes således til nye i samme udtryk, i højkvalitetstræ og endda med trukne glas, så udtrykket bliver så oprindeligt som muligt – og udskiftningen så nænsom som mulig.

I Byhistorisk Hus er vi glade for, at man med renoveringen har vist respekt for husets historie, udtryk og sjæl, hvilket en smut forbi præstegården med al tydelighed viser. (Du kan også se billeder af både de gamle og nye vinduer på vores facebook-side)

I øvrigt har vi bevaret enkelte vinduer, som vi tænker at benytte i udstillingen 🙂

28/6      Arkæologisk fund ved Præstegården

Det er ikke nogen hemmelighed, at Byhistorisk Hus er ved at blive renoveret. Foråret har bl.a. budt på en del gravearbejde grundet etablering af fjernvarme i bygningen. Men at grave tæt på en kirkegårdsmur giver altså ofte anledning til, at man støder på noget interessant – og det blev også tilfældet i denne omgang. I maj måtte arkæologerne fra Kroppedal Museum således på banen for at afdække fundet, der både indeholdt knogler fra et menneske samt store sten, som fx kan være resterne af en tidl. kirkegårdsmur. Fundet undergår nu nærmere undersøgelser, så vi kan blive klogere på historien bag. Vi glæder og til at få hele historien og kunne give den videre til jer 🙂

12/6      Sommerferie 

Byhistorisk Hus holder sommerlukket i uge 30-33. Det betyder, at den sidste åbningsdag inden ferien er tirsdag d. 18. juli. Man kan dog ringe eller skrive til os til og med fredag d. 21/7.

Vi er tilbage igen tirsdag d. 22. august. Rigtig god sommer 🙂

12/6      Renoveringen af Byhistorisk Hus/den gamle præstegård fortsætter…

Renoveringen af Byhistorisk Hus trækker af forskellige årsager lidt ud og forventes at afsluttes med udgangen af september.

Det betyder, at åbningstiden fortsat vil være nedsat frem til oktober med åbent tirsdage kl. 13-17 samt efter aftale.

Fra d. 3/10 vil der være helt normalt åbent igen: tirsdag og torsdag kl. 13-17 – samt efter aftale.

Resten af renoveringsperioden vil udstillingen i stueetagen i øvrigt være meget begrænset, og til september helt lukket grundet udskiftning af vinduer.

Du er altid velkommen til at aftale et andet tidspunkt, hvis tirsdage ikke passer dig.

Vi glæder os til igen at kunne åbne fuldt op for huset.

27/2      Byhistorisk Hus/den gamle præstegård skal miljørenoveres – betyder ændring i åbningstiden

Glostrups gamle Præstegård skal miljørenoveres i løbet af foråret, og renoveringen er støttet af Energistyrelsen.

Glostrup Ejendomme har allerede i 2022 været i gang med bl.a. varmeanlægget i huset. I marts 2023 sættes så en renovering af præstegårdens rammer i værk. Det er en større omgang, som bl.a. omfatter tag og vinduer. Renoveringen varer frem til sommer, hvorfor Byhistorisk Hus fra d. 7. marts kun vil have åbent tirsdage kl. 13-17 samt efter aftale. Den nedsatte åbningstid forventes på nuværende tidspunkt at række frem til sommerferien.

I dele af renoveringsperioden vil udstillingen i stueetagen være meget begrænset og måske helt lukket – ikke mindst, når vinduerne skal ordnes. Dette vil blive yderligere annonceret. Ligeledes vil du opleve, at adgangsforholdene til huset vil bære præg af at være en byggeplads.

Arkivet på 1. sal er også omfattet af renoveringen, men vi er endnu ikke helt klar over, hvor meget arkivdriften påvirkes.

Skulle du være forhindret i at besøge os om tirsdagen, er du altid velkommen til at aftale et andet tidspunkt – vi vil naturligvis forsøge at finde et andet tidspunkt, som passer dig.

Vi ser frem til at præstegården får en tiltrængt energiopdatering og glæder os igen at kunne åbne fuldt op for huset.

5/1      Trænger du til en ny kalender?

Stik hovedet forbi Byhistorisk Hus og se vores flotte 2023-kalender – den koster kun 70 kr. og fås i øvrigt også som evighedskalender. Du kan se vore kalendere og plakater her

5/1      Nytåret er skudt ind og vi holder igen åbent efter julepausen 🙂