Nyheder

2022

2/12     Åbningstiden torsdag d. 8. december er ændret til kl. 12-15:30 grundet arrangement.

23/11     NY 2023-kalender udkommet

Står du lige om mangler en fed julegave – eller trænger du bare selv til lidt ny på væggen, så har vi lige det rette til dig!

Nu kan du nemlig få vores nye 2023-kalender med 12 af vores flotte motiver lavet af grafiker Rikke Jensen. Vil du gerne have kalenderen hængende længere en 2023? Fortvivl ikke – den fås også som evighedskalender 🙂

Og hvis det er en plakat, som du mangler, har vi også masser af dem på lager. Så kig forbi Byhistorisk Hus – både plakater og kalendere fås kun her.

Se dem alle her

19/11     Tillykke Til Glostrup Bio

Glostrup Bio fejrer idag deres 75 års fødselsdag 🙂

Åbningen fandt sted i julen 1947 med både særforestilling og reception på Jernbanehotellet.

Byhistorisk Hus har i anledningen lavet en udstilling om biografens historie, som man fra idag kan se i Glostrup Bio. Man kan også finde vores tidl. opslag på facebook, ligesom man kan læse Holger Pedersen bog “Film i Glostrup”, hvis man vil vide mere. Stort tillykke til Glostrup Bio!  🙂

11/10   Lukket fra d. 13 – 21. oktober

Glostrup Arkivaren skal på seminar – og bagefter skal hun på ferie. Derfor holder Byhistorisk Hus lukket fra d. 13 – 21. oktober.

Vi ses igen i uge 43 🙂

17/6   S-banen i Glostrup har fødselsdag og det har dens “storebror” også snart! 

Vidste du at S-banen i Glostrup har fødselsdag i dag? Den 17. juni 1953 kørte det første S-tog fra Hovedbanen til Glostrup.

Men der er faktisk endnu en fødselsdag på vej her i juni. For søndag d. 26. juni er det præcis 175 år siden, at jernbanen mellem København og Roskilde blev taget i brug -og dermed også Glostrup Station, som var en af de første 4 stationsbyer på strækningen.
Det bliver selvfølgelig fejret i stor stil – Her i Glostrup har vi bl.a. fødselsdagen på programmet til Kulturnatten i september.

Men også Jernbanemuseet har en masse spændende på programmet. Som noget helt særligt kan du faktisk komme med en kopi af et af de gamle tog med afgang fra Hovedbanen. Se mere om turen på Jernbanemuseets side:

https://www.jernbanemuseet.dk/…/jubilaeumskoersel-med…/

God fornøjelse!

8/6   Sommerlukket uge 28-32
Byhistorisk Hus har sommerlukket i uge 28-32 – dvs. fra d. 11. juli til og med d. 12. august. Fra d. 8. august er det dog muligt at kontakte os igen per mail eller telefon. Hvis du gerne vil bruge sommerferien til at dykke ned i din lokale historie, kan du besøge Arkiv.dk, hvor du kan søge i store dele af vores samling. Vi vil også fortsat dele historier fra Glostrup på vores facebook-side hen over sommeren. Rigtig god sommer!
(bemærk at den første åbningsdag efter ferien – tirsdag d. 16/8 – er der åbent 10-15)
19/4   Ændringer i åbningstiden i april og maj  
I de kommende uger er der nogle datoer, hvor Glostrup-arkivaren er lidt udfordret mht. til åbningstiden. Det betyder følgende ændringer:
Torsdag d. 28/4:  Lukket pga. seminar
Tirsdag d. 3/5: Åbent 12-15
Tirsdag d. 10/5: Lukket pga. ferie
Torsdag d. 12/5: Lukket pga. ferie
Torsdag d. 26/5: Lukket pga. Helligdag
Tirsdag d. 31/5: Åbent 10-14
Øvrige tirsdage og torsdage er der alm. åbent kl 13-17
22/3   Endnu en ny plakat! 
Har du svært ved at vælge mellem vores mange flotte plakater? Fortvivl ikke! Nu kan du få alle de nye motiver fra 2021 samlet i én plakat 🙂 Se den sammen med de andre lige her: plakater
6/1   Ændring i to arrangementsdatoer! 
Alle arrangementer ifm. Bibliotekets 100 års fødselsdag d. 17. januar er udsat grundet Corona. Det betyder, at vi også udsætter workshoppen Den lille bogfabrik til d. 9. april.
Dertil er Jazz at the Museum flyttet til d. 21. april. Se vores opdaterede kalender her
4/1   Igen åbent kl. 13-17 tirsdage og torsdage
Vi har siden maj haft lidt kortere åbningstid grundet nedsat bemanding. Men fra d. 6/1 går vi tilbage til vores alm. åbningstider, som er tirsdag og torsdag kl. 13-17 – samt efter aftale. Selve udstillingen er lukket frem til 17/1 grundet de gældende restriktioner.