Jernbanen og industribyen

Ny udstilling åbnet på Kulturnatten d. 24/9

Glostrup Station kan i 2022 sammen med Den Sjællandske Jernbane fejre 175 års fødselsdag. På Kulturnatten åbnede Byhistorisk Hus en ny udstilling, hvor vi følger sporene tilbage til den spæde start, som for alvor satte fut i Glostrups udvikling til handels- og industriby. Jernbanen blev grundlagt i 1847 – ganske få år efter Glostrup Bryggeri – som var byens første industri. Den sidste af Glostrups bryggere, Axel Hansen, fik i slutningen af 1800-tallet med sine gode og fremsynede idéer sat gang i en masse private sidespor, som var med til at gøre Glostrup til et oplagt sted at opstarte industri.

Vi lægger bl.a. skinnerne forbi nogle af de første og de store industrier, som har sat deres præg på byen gennem tiden. Og hopper du med på tidstoget, vil du opleve både søde sager, øl, sæbe og meget andet guld blive foldet ud, når vi besøger Industrialiseringens slaraffenland: ”the wild wild Vestegn”.

Der er oplevelser for hele familien!

Herudover vil du også kunne se den lokale og anerkendte kunstner Marie Hvid Pørksens malerier med inspiration fra virksomheden Poul Bergsøe & Søn.

Hvornår: Udstillingen kan ses fra d. 24. september 2022  til foråret 2023

Pris: gratis

Sted: Byhistorisk Hus