Kulturnat 2022

Glostrup Station kan sammen med Den Sjællandske Jernbane i år fejre 175 års fødselsdag. På Kulturnatten følger Byhistorisk Hus sporene tilbage til den spæde start, som for alvor satte fut i Glostrups udvikling til handels- og industriby. Jernbanen blev grundlagt i 1847 – ganske få år efter Glostrup Bryggeri – som var byens første industri. Den sidste af Glostrups bryggere, Axel Hansen, fik i slutningen af 1800-tallet med sine gode og fremsynede idéer sat gang i en masse private sidespor, som var med til at gøre Glostrup til et oplagt sted at opstarte industri.

Vi lægger bl.a. skinnerne forbi nogle af de første og de store industrier, som har sat deres præg på byen gennem tiden. Og hopper du med på tidstoget, vil du opleve både søde sager, øl, sæbe og meget andet guld blive foldet ud, når vi besøger Industrialiseringens slaraffenland: ”the wild wild Vestegn”.

Der er oplevelser for hele familien!

Herudover vil du også kunne opleve:

  • Lokal kunst: Se den lokale og anerkendte kunstner Marie Hvid Pørksens malerier med inspiration fra virksomheden Poul Bergsøe & Søn.
  • Slægtshistorisk Forening: Få hjælp til at komme i gang med at gå i dybden med din egen families historie.
  • Åbent i Den gamle Stationsbygning: Kom indenfor og se bygningen og forskellige udstillinger om Jernbanen. Her er vi naturligvis også repræsenteret. Stationen er åben fra kl. 18
  • Byvandring I Jernbanens spor: Kom med på turen med afgang fra Hartmanns Pakhus kl. 17. Læs mere om den her

Hvornår: Lørdag d. 24. september kl. 17.30-21.30

Ingen tilmelding – bare mød op!

Pris: gratis

Sted: Byhistorisk Hus